Huis leegmaken: Prijzen, voordelen en stappenplan

Een huis leegmaken kan een emotionele en tijdrovende klus zijn, of het nu gaat om een verhuizing, overlijden, renovatie of gewoon een grote opruiming. Het vereist niet alleen fysieke inspanning, maar ook organisatorische vaardigheden en vaak ook emotionele verwerking. Gelukkig staat LF Services klaar om u te ontzorgen en uw huis snel, efficiënt en respectvol leeg te maken.

Opruimingsdienst Lf services is gespecialiseerd op het gebied van diverse opruimingen. Een huis leegmaken in België, dat kunnen wij als de beste! Dat is echter niet het enige waar wij goed in zijn. Wij zorgen namelijk voor het:

 • opruimingen
 • schoonmaken
 • schilderen
 • herstellen
 • en meer
huis leegmaken

Huis leegmaken diensten

voor de woning die u wenst! Onze diensten worden zowel door particulieren, als door bedrijven gebruikt.

Waarom een Huis Laten Leegmaken?

Het leeghalen van een huis kan een tijdrovende en fysiek zware klus zijn. Het vereist het sorteren, inpakken, verhuizen en afvoeren van meubels, apparaten, persoonlijke bezittingen en soms zelfs afval. Een ontruimingsbedrijf neemt al deze taken uit handen, waardoor u tijd en energie bespaart.

Voordelen van een Ontruimingsbedrijf

 • Expertise en Ervaring: Ontruimingsbedrijven hebben de expertise en ervaring om een woning snel en efficiënt leeg te maken. Ze beschikken over de juiste materialen, gereedschappen en kennis om zelfs de meest uitdagende ontruimingen aan te pakken.
 • Tijdsbesparing: Een ontruimingsbedrijf kan een woning vaak binnen enkele dagen leegmaken, terwijl dit voor een particulier weken of zelfs maanden kan duren.
 • Stressvermindering: Het leeghalen van een huis kan emotioneel belastend zijn, vooral als het gaat om het huis van een overleden dierbare. Een ontruimingsbedrijf kan u deze emotionele last uit handen nemen en zorgen voor een respectvolle en discrete ontruiming.
 • Waardevolle Spullen Verkopen: Veel ontruimingsbedrijven bieden de mogelijkheid om waardevolle spullen te verkopen, waardoor u nog een deel van uw investering kunt terugverdienen.
 • Milieuvriendelijke Afvoer: Ontruimingsbedrijven zorgen voor een verantwoorde afvoer van afval en hergebruiken of recyclen waar mogelijk.

Wanneer uw huis laten leegmaken

Het leegmaken van een huis is een ingrijpende gebeurtenis die vaak gepaard gaat met emoties en praktische uitdagingen. Of het nu gaat om een verhuizing, een overlijden, een ontruiming of simpelweg het creëren van meer ruimte, weten wanneer en hoe u uw huis het beste kunt laten leegmaken, kan een groot verschil maken in het proces.

Bij Verkoop:

Huis leegmaken bij verkoop
Huis leegmaken bij verkoop

Bij de verkoop van een huis is het leegmaken van de woning vaak een belangrijke stap om potentiële kopers een beter beeld te geven van de ruimte en mogelijkheden. Een leeg huis oogt groter en aantrekkelijker, waardoor de verkoopkansen kunnen toenemen. Daarnaast kan een ontruiming helpen om de woning in een neutrale staat te presenteren, zonder persoonlijke spullen die de aandacht kunnen afleiden. Een ontruimingsbedrijf kan u helpen bij het leeghalen van de woning, het afvoeren van ongewenste spullen en het schoonmaken van de woning, zodat deze klaar is voor bezichtigingen.

Bij Verhuizing:

huis leegmaken bij verhuizing
huis leegmaken bij verhuizing

Bij een verhuizing is het laten leegmaken van uw oude woning vaak een logische stap. Het kan u veel tijd en stress besparen, vooral als u veel spullen heeft of als u zich wilt richten op het inrichten van uw nieuwe woning. Een professioneel ontruimingsbedrijf kan uw oude woning snel en efficiënt leegmaken, inclusief het afvoeren van ongewenste spullen en het schoonmaken van de woning.

Na Overlijden:

huis leegmaken na overlijden
huis leegmaken na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een emotionele periode waarin het regelen van praktische zaken zoals het leegmaken van de woning extra belastend kan zijn. Een ontruimingsbedrijf kan u in deze moeilijke tijd ontzorgen door de woning respectvol en discreet leeg te maken. Ze kunnen ook helpen bij het sorteren van persoonlijke bezittingen en het verkopen of doneren van items.

Bij Ontruiming:

huis leegmaken bij ontruiming
huis leegmaken bij ontruiming

In sommige gevallen kan het nodig zijn om een woning snel te ontruimen, bijvoorbeeld bij een huisuitzetting of een faillissement. Een ontruimingsbedrijf kan in dergelijke situaties snel en efficiënt handelen, zodat u aan de gestelde deadlines kunt voldoen.

Creëren van meer ruimte:

Heeft u een kamer of zolder vol met spullen die u niet meer gebruikt? Het laten leegmaken van deze ruimtes kan een goede manier zijn om meer leefruimte te creëren en uw huis opgeruimd te houden. Een ontruimingsbedrijf kan u helpen bij het sorteren, afvoeren en eventueel verkopen van uw overtollige spullen.

Wanneer is het juiste moment?

Het juiste moment om uw huis te laten leegmaken hangt af van uw persoonlijke situatie en behoeften. Over het algemeen is het raadzaam om een ontruimingsbedrijf in te schakelen wanneer:

 • U weinig tijd heeft om de woning zelf leeg te maken.
 • U fysiek niet in staat bent om de werkzaamheden zelf uit te voeren.
 • U emotioneel betrokken bent bij de woning en de spullen.
 • U een grote hoeveelheid spullen heeft die moeten worden afgevoerd of verkocht.
 • U een snelle en efficiënte ontruiming nodig heeft.

Tips voor het kiezen van firma’s die huizen leegmaken:

 • Kies een bedrijf met ervaring en een goede reputatie.
 • Vraag offertes aan bij meerdere bedrijven en vergelijk de prijzen en diensten.
 • Controleer of het bedrijf beschikt over de juiste vergunningen en verzekeringen.
 • Bespreek uw wensen en verwachtingen duidelijk met het bedrijf.

Huis Leegmaken: Prijzen en Factoren die de Kosten Beïnvloeden

Het leeghalen van een huis kan een kostbare aangelegenheid zijn, maar de prijzen variëren sterk afhankelijk van de situatie en de gekozen aanpak. Gemiddeld kunt u rekenen op kosten tussen de €500 en €5.000.

huis leegmaken prijs
huis leegmaken prijs

Prijzen bij Verkoop

Bij verkoop van een woning kan het leeghalen noodzakelijk zijn om de woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers.

Dienst Gemiddelde Prijs
Basis ontruiming (meubels en huisraad) €500 – €2.000
Volledige ontruiming (incl. tapijt, gordijnen, etc.) €1.500 – €4.000
Schoonmaak na ontruiming €200 – €500

Prijzen bij Verhuizing

Bij een verhuizing kunt u ervoor kiezen om uw oude woning te laten ontruimen.

Dienst Gemiddelde Prijs
Ontruiming en afvoer van ongewenste spullen €400 – €1.500
Inpakken en verhuizen van uw bezittingen €800 – €3.000

Prijzen na Overlijden

Na een overlijden kan het leeghalen van de woning van de overledene een emotionele en praktische uitdaging zijn.

Dienst Gemiddelde Prijs
Respectvolle ontruiming en afvoer van inboedel €1.000 – €3.500
Sorteren en waarderen van persoonlijke bezittingen €300 – €800
Verkoop van waardevolle items Afhankelijk van de waarde

Prijzen bij Ontruiming

In sommige gevallen is een snelle en efficiënte ontruiming noodzakelijk, bijvoorbeeld bij een huisuitzetting.

Dienst Gemiddelde Prijs
Snelle ontruiming en afvoer van inboedel €1.500 – €5.000
Opslag van inboedel €50 – €200 per maand

Prijzen met Container

Als u zelf uw huis leegmaakt, kunt u een container huren voor het afvoeren van afval.

Grootte Container Gemiddelde Prijs
3m³ €200 – €300
6m³ €300 – €400
10m³ €400 – €500

Een Stapsgewijze Gids voor een Soepele Verhuizing of Opruiming

Een huis leegmaken kan een overweldigende taak lijken, of het nu gaat om een verhuizing, een overlijden, een verbouwing of gewoonweg een grote opruiming. Het vereist planning, organisatie en vaak ook emotionele verwerking. Met de juiste aanpak kunt u dit proces echter soepel laten verlopen en stress tot een minimum beperken.

1. Plannen en Organiseren:

 • Maak een tijdschema: Bepaal een realistische tijdlijn voor het leegmaken van uw huis. Houd rekening met deadlines zoals de verhuisdatum of de start van de verbouwing.
 • Maak een inventarislijst: Maak een lijst van alle bezittingen in uw huis. Dit helpt u om een overzicht te krijgen en te bepalen wat u wilt houden, verkopen, doneren of weggooien.
 • Verzamel benodigdheden: Zorg voor voldoende verhuisdozen, inpakmateriaal, labels en andere benodigdheden.

2. Sorteren en Beslissen:

 • Houd, verkoop, doneer of gooi weg: Ga systematisch door uw bezittingen en beslis wat u wilt houden, verkopen, doneren aan goede doelen of weggooien.
 • Organiseer een garageverkoop of verkoop online: Overweeg een garageverkoop of verkoop uw spullen online via platforms zoals Marktplaats of eBay.
 • Doneer aan goede doelen: Doneer bruikbare items aan kringloopwinkels of andere goede doelen.
 • Afvoeren van afval: Huur een container of maak gebruik van de gemeentelijke afvalophaaldienst voor het afvoeren van onbruikbare spullen.

3. Inpakken en Verhuizen:

 • Begin op tijd met inpakken: Begin ruim van tevoren met het inpakken van spullen die u niet dagelijks gebruikt.
 • Label alle dozen duidelijk: Label elke doos met de inhoud en de kamer waar de doos naartoe moet.
 • Huur een verhuisbedrijf: Overweeg een verhuisbedrijf in te huren als u veel spullen heeft of als u hulp nodig heeft bij het zware werk.

4. Schoonmaken en Reparaties:

 • Maak het huis grondig schoon: Zorg ervoor dat het huis schoon en netjes is voor de volgende bewoners of voor de start van de verbouwing.
 • Voer kleine reparaties uit: Repareer eventuele kleine beschadigingen, zoals gaten in de muren of lekkende kranen.

5. Afsluiten en Overdracht:

 • Zeg contracten op: Zeg uw energiecontracten, abonnementen en andere lopende contracten op.
 • Geef uw nieuwe adres door: Informeer relevante instanties, zoals de gemeente, uw bank en uw verzekeringsmaatschappij, over uw nieuwe adres.
 • Lever sleutels in: Lever de sleutels in bij de nieuwe eigenaar, de makelaar of de verhuurder.

Waarom kiezen voor LF Services?

 • Ervaring en Expertise: Met jarenlange ervaring in de ontruimingsbranche, beschikt LF Services over de expertise om elk type woning snel en efficiënt leeg te maken. Of het nu gaat om een appartement, eengezinswoning of een bedrijfspand, hun team van professionals zorgt voor een vlekkeloze ontruiming.
 • Persoonlijke Aanpak: LF Services begrijpt dat elke ontruiming uniek is en past zich aan uw specifieke behoeften en wensen aan. Ze bieden een persoonlijke aanpak en staan klaar om u te ondersteunen tijdens het hele proces.
 • Transparante Prijzen: LF Services hanteert transparante prijzen, zodat u vooraf precies weet waar u aan toe bent. Ze bieden gratis offertes op maat, zodat u de kosten kunt vergelijken en de beste keuze kunt maken.
 • Waardevolle Spullen Verkopen: LF Services kan u helpen bij het verkopen van waardevolle spullen, zodat u nog een deel van uw investering kunt terugverdienen.
 • Duurzame Afvoer: LF Services zorgt voor een verantwoorde afvoer van afval en hergebruikt of recyclet waar mogelijk.
 • Snelle Service: LF Services kan uw woning vaak binnen één dag leegmaken, zodat u snel verder kunt met uw nieuwe plannen.

Diensten van LF Services

 • Volledige Ontruiming: LF Services maakt uw woning volledig leeg, inclusief meubels, apparaten, persoonlijke bezittingen en afval.
 • Gedeeltelijke Ontruiming: Als u slechts bepaalde kamers of spullen wilt laten verwijderen, is dat ook mogelijk.
 • Opkopen van Inboedel: LF Services koopt waardevolle spullen op, zoals meubels, antiek, kunst en verzamelobjecten.
 • Schoonmaak: Na de ontruiming kan LF Services uw woning grondig schoonmaken, zodat deze klaar is voor de volgende stap.

Hoe werkt het?

 1. Contact: Neem contact op met LF Services voor een gratis offerte op maat.
 2. Bezoek en Offerte: Een medewerker van LF Services komt bij u langs om de situatie te bekijken en een offerte op te stellen.
 3. Planning: Samen met u wordt een planning gemaakt voor de ontruiming.
 4. Ontruiming: Op de afgesproken datum komt het team van LF Services uw woning leegmaken.
 5. Afwerking: Na de ontruiming wordt de woning schoongemaakt en kunt u de sleutels overdragen.

Gratis huis leegmaken: is dat mogelijk?

In sommige gevallen is het mogelijk om uw huis gratis te laten leegmaken. Dit is bijvoorbeeld het geval als de inboedel nog waarde heeft en door een kringloopwinkel of goede doel kan worden opgehaald. Ook wanneer u uw woning verkocht heeft aan een opkoper die de inboedel wil overnemen, kunt u het huis mogelijk gratis laten leegmaken.

Echter, in de meeste gevallen is er geen gratis oplossing voor het leegmaken van een huis. U zult dan zelf de kosten moeten dragen voor het huren van een container, het inzetten van een professionele opruimingsdienst of het verkopen van de inboedel.

Huis leegmaken met container

Een container huren is een handige optie als u veel afval heeft dat u wilt afvoeren. U kunt kiezen voor verschillende containerformaten, afhankelijk van de hoeveelheid afval. Zorg ervoor dat u een container huurt die groot genoeg is, want een te kleine container kan extra kosten met zich meebrengen.

Voordelen van een container:

 • Snel en efficiënt: U kunt in één keer al uw afval kwijt.
 • Geen gesjouw: U hoeft het afval niet zelf naar de stortplaats te brengen.
 • Schoon en netjes: De container wordt voor uw deur geplaatst en na afloop weer opgehaald.

Nadelen van een container:

 • Kosten: Het huren van een container kost geld.
 • Niet geschikt voor kleine hoeveelheden afval: Voor kleine hoeveelheden afval is een container wellicht te duur.
 • U moet zelf sorteren: U bent zelf verantwoordelijk voor het sorteren van het afval.

Huis leegmaken woningopruiming

Heeft u geen zin of tijd om uw huis zelf leeg te maken? Dan kunt u een professionele woningopruimingsdienst inschakelen. Deze diensten nemen u alle zorgen uit handen, van het leeghalen van de woning tot het schoonmaken en afvoeren van het afval.

Voordelen van een woningopruimingsdienst:

 • Comfortabel en zorgeloos: U hoeft niets zelf te doen.
 • Snel en efficiënt: De woning wordt in korte tijd leeggehaald.
 • Professioneel en discreet: U kunt rekenen op een discrete en professionele aanpak.

Nadelen van een woningopruimingsdienst:

 • Kosten: Het inschakelen van een professionele dienst kost geld.
 • Niet altijd nodig: Voor kleine klussen is een professionele dienst wellicht niet nodig.
 • U heeft minder controle: U heeft minder controle over wat er met uw inboedel gebeurt.

Inboedel huis leegmaken

Wat te doen met de inboedel van uw huis? U kunt de inboedel verkocht, gedoneerd of laten afvoeren.

Verkopen: Als uw inboedel nog waarde heeft, kunt u deze proberen te verkopen. U kunt dit doen via online verkoopsites, een veilinghuis of door een advertentie te plaatsen in de krant of op een lokale website.

Doneren: Heeft u inboedel die nog goed bruikbaar is, maar die u niet meer nodig heeft? Dan kunt u deze doneren aan een goed doel of kringloopwinkel. Zo geeft u uw spullen nog een tweede leven.

Afvoeren: Inboedel die niet meer bruikbaar is, kunt u laten afvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. Zorg ervoor dat u een bedrijf kiest dat milieuvriendelijk te werk gaat.

Huis leegmaken kringloopwinkel

Kringloopwinkels zijn een goede optie om bruikbare inboedel kwijt te raken. U kunt uw inboedel gratis naar de kringloopwinkel brengen of tegen een kleine vergoeding laten ophalen.

Voordelen van een kringloopwinkel:

 • Duurzaam: U geeft uw spullen een tweede leven en draagt zo bij aan een duurzamere wereld.
 • Sociaal: De opbrengst van de kringloopwinkel gaat vaak naar een goed doel.
 • Gemakkelijk: U kunt uw inboedel in één keer kwijt.

Nadelen van een kringloopwinkel:

 • Niet alles wordt aangenomen: Kringloopwinkels nemen niet alle inboedel aan.
 • U krijgt geen hoge prijs: Voor uw inboedel krijgt u in de meeste gevallen geen hoge prijs.
 • U moet zelf brengen: U moet uw inboedel zelf naar de kringloopwinkel brengen.

Hoe een huis leegmaken:stappenplan

Het leegmaken van een huis kan een flinke klus zijn, maar met een goede planning en organisatie is het zeker te doen. Volg deze stappen om uw huis efficiënt en zorgeloos leeg te maken:

 1. Maak een plan: Bepaal wat u met de inboedel wilt doen (verkopen, doneren, afvoeren) en maak een planning voor het leegmaken van de woning.
 2. Begin met kleine ruimtes: Begin met het leegmaken van kleine ruimtes, zoals de badkamer, toiletten en slaapkamers. Zo kunt u wennen aan het klussen en alvast wat spullen kwijt.
 3. Sorteer de inboedel: Sorteer de inboedel in categorieën, zoals meubels, kleding, serviesgoed en boeken. Zo kunt u een beter overzicht krijgen en makkelijker beslissen wat u met de spullen wilt doen.
 4. Verkoop of doneer bruikbare spullen: Probeer bruikbare spullen te verkopen of te doneren. U kunt hiervoor online verkoopsites, een veilinghuis, een kringloopwinkel of een goed doel gebruiken.
 5. Voer afval af: Breng afval dat niet meer bruikbaar is naar de milieustraat of laat dit afvoeren door een gespecialiseerd bedrijf.
 6. Maak de woning schoon: Maak de woning schoon nadat deze is leeggehaald. Zo kunt u de woning in een nette staat opleveren aan de nieuwe bewoner of de woning verkopen.

De provincies waar we actief zijn

We zijn actief in heel België en daar zijn we trots op:

Veelgestelde vragen (FAQ):

Hoeveel kost het om een huis leeg te maken?

De kosten voor het leegmaken van een huis zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning, de hoeveelheid inboedel en de gewenste diensten. U kunt rekenen op een bedrag van €500 tot €2.000 voor het leegmaken van een gemiddelde woning.

Hoe lang duurt het om een huis leeg te maken?

De tijd die het kost om een huis leeg te maken is afhankelijk van de grootte van de woning en de hoeveelheid inboedel. In de meeste gevallen kan een huis binnen een week leeggemaakt worden.

Wat moet ik doen met waardevolle spullen?

Waardevolle spullen, zoals sieraden, kunst en antiek, kunt u het beste zelf opbergen op een veilige plaats. U kunt deze spullen ook laten taxeren en verkopen via een veilinghuis of online platform.

Kan ik zelf mijn huis leegmaken?

Ja, u kunt uw huis zelf leegmaken. Dit is een klus die tijd en energie kost, maar het kan u geld besparen. Zorg ervoor dat u een goede planning maakt en hulp inschakelt wanneer dat nodig is.

Conclusie

Het leeghalen van een huis hoeft geen stressvolle en tijdrovende klus te zijn. Met de hulp van LF Services kunt u uw woning snel, efficiënt en respectvol laten leegmaken. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe zij u kunnen helpen.